Recepten

Recepten

Onderstaand een aantal fijne kipgerechten. Makkelijk om te maken en zeer smaakvol. Eet smakelijk!


Geroosterde Citroen-Knoflook Kip

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten (of dijen) met vel
  • 2 citroenen
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, voor een beetje pit)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie (voor garnering)
Geroosterde Citroen-Knoflook Kip

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Pers één van de citroenen uit en rasp de schil van beide citroenen. Zet het citroensap en de geraspte schil opzij voor later.
  3. In een kom, meng de fijngehakte knoflook, olijfolie, oregano, tijm, paprikapoeder, cayennepeper (optioneel), zout en peper.
  4. Leg de kippenbouten op een bakplaat of in een ovenschaal. Smeer de kippenbouten grondig in met het knoflook-kruidenmengsel, zorg ervoor dat elk stuk goed bedekt is.
  5. Snijd de overgebleven citroen in plakjes en leg deze op en rondom de kip.
  6. Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 minuten, of totdat de kip gaar is en een interne temperatuur van 175°C heeft bereikt. Halverwege het bakproces kun je de kip omdraaien, zodat beide kanten mooi bruin worden.
  7. Haal de kip uit de oven en besprenkel met het gereserveerde citroensap en garneer met verse peterselie.
  8. Serveer de Geroosterde Citroen-Knoflook Kip met je favoriete bijgerechten, zoals aardappelpuree, gestoomde groenten of een frisse salade.

Geniet van deze heerlijke geroosterde kip vol smaak!


Honing Mosterd Kip

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels Dijon mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie (voor garnering)
Honing Mosterd Kip

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. In een kom, meng de Dijon mosterd, honing, fijngehakte knoflook, olijfolie, gedroogde tijm, paprikapoeder, zout en peper. Roer goed totdat je een gladde marinade krijgt.
  3. Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet de marinade erover. Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten goed bedekt is met de marinade.
  4. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de kip marineren in de koelkast gedurende minimaal 30 minuten. Als je meer tijd hebt, kun je de kip ook een paar uur of zelfs een nacht laten marineren voor nog meer smaak.
  5. Haal de ovenschaal uit de koelkast en verwijder het aluminiumfolie. Bak de kip in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten.
  6. Halverwege het bakproces, schep je wat van de marinade uit de ovenschaal en giet je het over de kip voor extra smaak en glazuur.
  7. Bak de kip verder tot hij gaar is en een interne temperatuur van 175°C heeft bereikt. De kooktijd kan variëren afhankelijk van de dikte van de kipfilets.
  8. Haal de Honing Mosterd Kip uit de oven en laat hem een paar minuten rusten voordat je hem serveert.
  9. Garneer met verse peterselie en serveer met je favoriete bijgerechten, zoals gestoomde groenten, rijst of aardappelen.

De combinatie van de zoete honing en hartige mosterd geeft deze kip een heerlijke smaak die zeker in de smaak zal vallen!


Kip Parmezaan

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • Zout en peper naar smaak
  • 1/2 kopje bloem (voor het paneren)
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 1 kopje paneermeel (bij voorkeur panko voor extra krokantie)
  • 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 kopje geraspte mozzarella kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 kopje tomatensaus (zelfgemaakt of uit een potje)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Verse basilicumblaadjes (voor garnering)
Kip Parmezaan

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de kipfilets tussen twee vellen plasticfolie en klop ze voorzichtig plat met een vleeshamer of de onderkant van een pan. Dit zorgt ervoor dat de kip gelijkmatig gaar wordt.
  3. Breng de kip op smaak met zout en peper.
  4. Plaats de bloem, losgeklopte eieren en paneermeel elk in afzonderlijke ondiepe schalen. Meng de geraspte Parmezaanse kaas door het paneermeel.
  5. Haal elke kipfilet eerst door de bloem, schud het overtollige bloem eraf, vervolgens door het ei en tot slot door het paneermeel mengsel. Druk het paneermeel voorzichtig aan zodat het goed blijft zitten.
  6. Verhit de olijfolie in een grote ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gepaneerde kipfilets aan beide kanten goudbruin, ongeveer 2-3 minuten per kant.
  7. Haal de kip uit de pan en giet het overtollige vet weg.
  8. Voeg de tomatensaus, gedroogde oregano, gedroogde basilicum en knoflookpoeder toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook.
  9. Leg de gebakken kipfilets terug in de pan, bovenop de tomatensaus. Strooi de geraspte mozzarella kaas over de kip.
  10. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of totdat de kaas volledig gesmolten is en een licht goudbruine kleur heeft gekregen.
  11. Haal de Kip Parmezaan uit de oven en garneer met verse basilicumblaadjes.
  12. Serveer de Kip Parmezaan met pasta, aardappelpuree of een knapperige salade voor een smakelijk en bevredigend gerecht.

Geniet van dit heerlijke Italiaanse kipgerecht vol smaak en comfort!


Romige Citroen-Knoflook Kip met Spinazie

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 1/2 kopje volle melk of room
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • 2 handenvol verse spinazie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel gedroogde rode pepervlokken (optioneel, voor een beetje pit)
  • Geraspte Parmezaanse kaas (voor garnering)
  • Verse peterselie (voor garnering)
Romige Citroen-Knoflook Kip met Spinazie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met zout en peper.
  3. Verhit olijfolie in een grote ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilets aan beide zijden goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant. Haal de kip uit de pan en leg apart.
  4. Voeg fijngehakte knoflook toe aan dezelfde pan en bak kort tot het geurig is (ongeveer 1 minuut).
  5. Giet de kippenbouillon in de pan en schraap eventuele aanbaksels van de bodem. Laat de bouillon sudderen en verminderen tot ongeveer de helft.
  6. Voeg de melk (of room) toe aan de pan en roer goed door. Laat het mengsel zachtjes sudderen.
  7. Voeg het citroensap en de citroenrasp toe, gevolgd door de gedroogde tijm en gedroogde rode pepervlokken (indien gewenst). Roer alles goed door elkaar.
  8. Voeg de verse spinazie toe aan de saus en laat het slinken terwijl je het voorzichtig door de saus roert.
  9. Leg de gebakken kipfilets terug in de pan, in de saus met spinazie.
  10. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of totdat de kip gaar is en een interne temperatuur van 175°C heeft bereikt.
  11. Haal de pan uit de oven en laat het gerecht een paar minuten rusten.
  12. Serveer de Romige Citroen-Knoflook Kip met Spinazie op een bord en giet wat van de saus met spinazie over de kip.
  13. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie.

Geniet van deze heerlijke kip met een romige, citroenachtige twist en de toevoeging van gezonde spinazie!